Mölndals Tandklinik

Våra behandlingar

Vi hjälper dig med allt från allmäntandvård, specialist och estetisk tandvård.

Specialisttandvård

När du behöver lite extra hjälp med dina tänder. Hos oss kan du få hjälp med bland annat implantat operation, tandkirurgi och bettrehabilitering med kronor, broar och fasader

Allmäntandvård

Behåll god munhälsa, rena starka tänder, och förebygg sjukdomar. Vi hjälper dig att få kontinuerlig vård så att du kan minska risken för att få tandsjukdomar

Estetisk Tandvård

Få Estetiska lagningar i fronten eller fasader om dina framtänder är skadade. Vi erbjuder även tandblekning

Översikt över vad vi erbjuder dig

Allmäntandvård


 • Allmän Basundersökning
 • Laga skadade tänder
 • Tandutdragning av svårt skadade tänder
 • Kron- och broterapi 
 • tandproteser
 • Tandimplantat 
 • Rotfyllning 
 • Akuttandvård 
 • Behandling av tandlossning 
 • Tandgnissling/pressning

Estetisk tandvård


 • Tandblekning 
 • Porslinsfasader 
 • Estetiska lagningar av skadad tand

Specialisttandvård


 • Tandkirurgi 
 • Implantat operation
 • Bettrehabilitering (Protetik)

Allmäntandvård

Det är viktigt med regelbundna kontroller hos tandläkaren,

att gå regelbundet kan göra att mindre skador på dina tänder upptäckas och åtgärdas i ett tidigt skede.

Allmän Basundersökning

Små skador och obehandlade problem kan bli stora och dyra ingrepp. Med allmäntandvård och regelbundna basundersökningar och förebyggande åtgärder kan du bibehålla god munhälsa och hålla nere tandvårdskostnaderna.

Bett rehabilitering

Förse skadade tänder med kronterapi och ersätta förlorade tänder med bro, implantat eller protes


Tandimplantat

Saknar du en eller flera tänder kan vi hjälpa dig med implantat behandling. En procedur där titanskruvar opereras in i käkbenet för att ersätta de saknade rötterna. När de har läkt in bygger man en krona, en delbro eller en helbro som skruvas in i implantaten och ersätter de saknade tänderna.

Rotfyllning

När tandens inre del "pulpan" blir infekterad av bakterier så öppnar man upp tanden och rensar kanalerna i tanden för att sedan fylla de med en tät material. Tanden får ofta en krona efteråt eller om det är en mindre del av tanden som saknas så kan man göra en fyllning.


Akuttandvård

Har du akuta besvär i from av värk eller svullnad hör av dig tidigt så att du får hjälp snarast.

Ring oss på 031-276640, 0707713974

Tandlossning

Tandlossning (parodontit) är en ärftlig sjukdom som påverkar tandens fäste i käkbenet. Det finns samband mellan tandlossning och hjärt- och kärlsjukdomar. Om den inte behandlas kan tänderna bli rörliga och lossna över tid. Prognosen är bättre om den upptäcks i tid och med regelbundna stödbehandlingar förhindrar man att tänderna förlorar mer benfäste.


Hål i tänderna

Hål i tänderna "karies" är en vanlig orsak till att man behöver laga tänder. Viktigt att man upptäcker de i tid. Ibland kan man förhindra att de blir större med hjälp av fluor och ändrade kostvanor. Större hål behöver lagas innan bakterierna tar sig in till pulpan och orsakar infektion i tanden.

Tandgnissling

En del kan vakna med huvudvärk och ömma käkar. Det är inte alltid vi vet om att vi gnisslar/pressar tänder när vi sover eller kanske gör det omedvetet under dagen vilket kan resultera i huvudvärk och slitage på tänderna.

Detta brukar ofta upptäckas på en undersökning.


Estetisk Tandvård

När man får skador på fronttänderna brukar man behöva tänka på estetiken när man behandlar de utöver funktionen


Tandblekning

Kaffe, te, vin och färgämnen i mat och dryck samt rökning brukar missfärga emaljen på djupet och då kan man bleka tänderna om de är friska för övrigt.

Porslinsfasader

Starkt missfärgade framtänder eller vid stora skador kan tänderna behandlas med porslin fasader som är mer hållbar och mer estetiskt än lagningar med plast.


Lagning av skadad tand

Mindre skador kan oftast behandlas med lagning med Composit material. I estetiska zoner lägger man extra tid på färgen och formen så att de blir mer naturtrogna.
Det är inte alltid lätt att välja rätt

Vi förstår att det inte är lätt att välja exakt vilken behandling just du behöver.

Därför finns vi här för att hjälpa dig och ge dig råd om vilken behandling som passar dig bäst och kan ge dig bäst resultat. Vi är öppna för alla frågor och det är bara att höra av dig nedan så återkommer vi till dig inom kort.

Eller slå oss en signal och få hjälp direkt.