Behandlingar

Specialisttandvård

När du behöver en specialisttandläkare

Specialisttandvård i Mölndal

Även inom tandvården finns det tandläkare som specialiserat sig inom ett visst område. Vi är stolta över att vi har specialister inom två viktiga områden och det är kirurgi och protetik. Alla våra operationer av implantat görs av en professor i käkkirurgi och svåra bettrehabiliteringar görs av en specialist inom protetik(ersättning av skadade och förlorade tänder).

läs mer nedan eller kontakta oss direkt så hjälper vi dig vidare.

Implantat operationer

I vissa fall behöver man ersätta ett tandlöst områden med implantat. Detta görs som en operation med steriluppdukning. Man placerar implantaten i käkbenet där de får läka i 2-3 månader innan man kan framställa tanden eller bron som ersätter tänderna. Operationen görs av en käkkirurg på kliniken.

Har du funderingar på implantat behandling så kan du kontakta oss för en konsultation.

Vi utför även andra typer av operationer, t.ex att operera bort visdomständer.

Bett rehabilitering (Protetik)

Man ersätter skadade eller förlorande tänder med antingen fasta konstruktioner, t.ex kronor och broar som kan förankras på de egna tänderna eller på implantat eller med tandproteser som är avtagbara.

Det mesta görs av en allmän tandläkare, men vid svåra fall behöver man hjälp av en specialist. Vi har hjälp av en specialist några dagar i månaden för de svåra fallen


Du kan läsa mer om kronor och broar under våra behandlingar.

Vi anser att du som patient alltid skall stå i centrum för vårt fokus där vårt mål är att du ska känna dig trygg hos oss och få den bästa möjliga behandlingen. Vi har många års erfarenhet och vi använder oss av den senaste tekniken, vilket ger dig en högkvalitativ tandvård. Vi har strikta regler för hygien och renhållning, vilket är viktigt för vår personal.